Παλαιοχριστιανικό ψηφιδωτό δάπεδο στη θέση Κάστρο Νεστορίου του νομού Καστοριάς - ΚΑΚΑΒΑΣ, Γιώργος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο θέση Κάστρο ανατολικά του Άνω Νεστορίου Καστοριάς αποκαλύφθηκε ψηφιδωτό δάπεδο κατά τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου. Η σύντομη ανασκαφική έρευνα που ακολούθησε έφερε σε φως λείψανα κτηρίων απροσδιόριστης όμως ακόμα χρηστικότητας. Το ψηφιδωτό θα μπορούσε να χρονολογηθεί κατά προσέγγιση από τα τέλη του 4ου έως τα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ.