Αμφίγραπτη εικόνα με τη Σταύρωση (14ος αιώνας) και την Παναγία Ελεούσα (1828) απο τον Άγιο Αλύπιο Καστοριάς - ΣΤΡΑΤΗ (Angeliki STRATI), Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Η αδημοσίευτη αμφίγραπτη εικόνα λιτανείας, που εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, προέρχεται από τον ναό του Αγίου Αλυπίου ενορίας Οικονόμου της πόλης. Φέρει στην κύρια όψη τη νεότερη παράσταση της Παναγίας Ελεούσας (1828) και στη δευτερεύουσα τη Σταύρωση, της αρχικής φάσης. Αν και με πολλές φθορές στο ξύλο και στη ζωγραφική επιφάνεια, είναι φανερό ότι η Σταύρωση έγινε από τον ίδιο ζωγράφο ή το ίδιο εργαστήριο που τοιχογράφησε τον ναό του Αγίου Αλυπίου (δεύτερο μισό του 14ου αιώνα). Η ζωγραφική της χαρακτηρίζεται από υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και αρτιότητα.