Ξαναδιαβάζοντας τα επιγράμματα στον ναό του Αγίου Πέτρου Καλυβίων Αττικής (1231/32) - KATSAFADOS (Παναγιώτης Σ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ), Panayotis S.; PETROU (Δήμητρα ΠΕΤΡΟΥ), Demetra (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Η παρούσα μελέτη αναθεωρεί σε oρισμένες λεπτομέρειες την ανάγνωση του γνωστού αφιερωτικού επιγράμματος στον Άγιο Πέτρο Καλυβίων και επιχειρεί –όσο επιτρέπει η κατάσταση διατήρησης– την αποκατάσταση της μεγάλης έμμετρης επιγραφής στον βόρειο τοίχο του νάρθηκα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιητική της δομή. Προκαταρκτικά συμπεράσματα συνάγονται όσον αφορά το πρόσωπο που είχε την πρωτοβουλία της συγγραφής των επιγραμμάτων, σε παράλληλο συσχετισμό με γεγονότα και πρόσωπα της εποχής.