Η γραφή των επώνυμων ζωγράφων της βενετικής Κρήτης. Η περίπτωση του Θεοδώρου Δανιήλ - ΒΕΛΕΝΗΣ (Georgios VELENIS ), Γεώργιος; ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ (Theodora IOANNIDOU), Θεοδώρα; ΤΡΟΥΠΚΟΥ (Nicoleta TROUPKOU), Νικολέτα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Ο γραφικός χαρακτήρας του ζωγράφου Θεοδώρου Δανιήλ, όπως αυτός αποτυπώνεται στα δύο ενυπόγραφα έργα του, στην Παναγία Φανερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Μυλοποτάμου και στον Χριστό στα Μεσκλά Κυδωνίας, του έτους 1303, αποτελεί το θέμα της μελέτης. Προτείνονται βελτιωμένες αναγνώσεις για τις κτητορικές επιγραφές των υπό εξέταση ναών και επισημαίνεται η σημασία της κατανόησης της μορφολογίας των γραμμάτων, διότι αποτελεί ένα επιπλέον μέσο ταύτισης του έργου ενός ζωγράφου.