Η πατριαρχική μονή Σατύρου στα παράλια της Βιθυνίας. Μια βυζαντινή θέση στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης: Προκαταρκτική αναφορά για τα γυάλινα ευρήματα . - ANTONARAS (Αναστάσιος Χ. ΑΝΤΩΝΑΡΑΣ), Anastassios Ch.; RICCI , Alessandra (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά τα γυάλινα ευρήματα των ανασκαφών του 2016 και 2017 στο μνημειακό μοναστηριακό συγκρότημα Σατύρου ή Ανατέλλοντος στο Küçükyalı, στην ακτή του Μαρμαρά/Βιθυνία, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ότι ιδρύθηκε από τον πατριάρχη Ιγνάτιο το 873/74 και έπαυσε να λειτουργεί περί τα μέσα του 14ου αιώνα. Πρόκειται για ψηφίδες, κυκλικούς υαλοπίνακες και αγγεία, κυρίως καντήλες, ποτήρια και κούπες, που επίσης πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν ως καντήλες, και μπουκάλια.