Μεσοβυζαντινο σπαθί από την Κόρινθο - ATHANASOULIS (Δημήτριος ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ), Demetrios; MANOLESSOU (Ελένη ΜΑΝΩΛΕΣΣΟΥ), Eleni (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Το 2014, σε οικόπεδο της Αρχαίας Κορίνθου, κατά την ανασκαφική έρευνα της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, βρέθηκε ένα σπαθί. Το σπαθί, σιδερένιο, αμφίστομο, με χάλκινο χειροφυλακτήρα και σφαίρωμα, είναι δυνατό, μέσω των ανασκαφικών δεδομένων και της σύγκρισης με ανάλογα παραδείγματα, να χρονολογηθεί στο δεύτερο μισό του 9ου αιώνα. Με βάση τη διακόσμησή του μπορεί να προέρχεται από αυτοκρατορικό οπλουργείο. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της βυζαντινής Κορίνθου, καθώς η εύρεση τέτοιου είδους αντικειμένων είναι πολύ σπάνια.