Οι τοιχογραφίες του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο κελλί του Αγίου Προκοπίου - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Ευθύμιος Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο κελλί του Αγίου Προκοπίου στον Άγιον Όρος βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στο σωζόμενο παλαιότερο στρώμα του παρεκκλησίου, που εκτείνεται μόνο στον δυτικό τοίχο, σώζονται κάποιες τοιχογραφίες, μέρος ενός ευρύτερου προγράματος. Οι σκηνές περιλαμβάνουν τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και τη Σταύρωση, ενώ οι μεμονωμένες μορφές τους στρατιωτικούς αγίους Γεώργιο και Προκόπιο, τον άγιο Βαρλάαμ και τον προφήτη Μωυσή. Η εικονογραφική και τεχνοτροπική τους ανάλυση καταδεικνύει τις συγγένειες με την ύστερη παλαιολόγεια ζωγραφική, αλλά και την κρητική ζωγραφική και τις κατατάσσει στο δεύτερο τέταρτο του 15ου αιώνα.