Νομισματικοί θησαυροί των μέσων χρόνων από τη Θήβα - ΓΑΛΑΝΗ-ΚΡΙΚΟΥ, Μίνα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Σε ανασκαφές που διενεργούνται τα τελευταία χρόνια έξω από την Καδμεία στη Θήβα ήρθαν σε φως συνολικά 15 νομισματικοί θησαυροί το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνει χάλκινους φόλλεις. Από την προκαταρκτική αυτή μελέτη των θησαυρών προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ιστορική πορεία της Θήβας, την κοινωνική, εμπορική και οικονομική ζωή της από τον 10ο μέχρι περίπου τα μέσα του 12ου αιώνα. Επιπρόσθετα το συγκριτικό υλικό από τις γύρω περιοχές δίνει σημαντικές όψεις της νομισματικής που αφορούν την κυκλοφορία και τη διάθεση του νομίσματος στη νότια Ελλάδα κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο.