Αδημοσίευτα βυζαντινά μολυβδόβουλλα του Βυζαντινού Μουσείου - ΠΕΝΝΑΣ, Χαράλαμπος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Στο άρθρο παρουσιάζονται έντεκα αδημοσίευτες μολύβδινες σφραγίδες που ανήκουν στη συλλογή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών. Οι πρωιμότερες αυτών ξεκινούν από τον 7ο αιώνα και φθάνουν έως το πρώτο τέταρτο του 14ου αιώνα. Από το σύνολο αυτό δύο από τις πρώιμες αναφέρονται σε κρατικούς αξιωματούχους των οποίων το όνομα δεν έχει διασωθεί, κάποιες έχουν απλά όνομα χωρίς ιδιότητα, μία προέρχεται από το ιερατείο της Αγίας Σοφίας, δύο ανήκουν σε κάποιον Ιωάννη Ατζίμη, αριστοκράτη άγνωστο από αλλού, και δύο στον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β΄ Παλαιολόγο (1282-1328).