Εικόνα Παναγίας Γλυκοφιλούσας από την Κεφαλονιά στο Βυζαντινό Μουσείο - ΚΑΤΣΕΛΑΚΗ, Ανδρομάχη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1999)
Ένα από τα πρόσφατα αποκτήματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί εικόνα με την παράσταση της Παναγίας Γλυκοφιλούσας που αγοράστηκε το 1992 από την οικογένεια Ψημενάτου από την Κεφαλονιά. Η εικόνα, που παριστά την Παναγία στον εικονογραφικό τύπο της Γλυκοφιλούσας, έχει στο κάτω μέρος της τρίστιχη επιγραφή και την απεικόνιση του κεκοιμημένου Βερνάρδου Άνινου καθώς και την ημερομηνία θανάτου του, 24 Ιανουαρίου 1723. Η εικονογραφική ανάλυση του θέματος προσφέρει πληροφορίες για την προφανή αναγεννησιακή καταγωγή του τύπου της Παναγίας, την εισαγωγή του στο ρεπερτόριο των κρητών ζωγράφων, και την διάδοση που γνώρισε στο νησί της Κεφαλονιάς κατά τους 18ο και 19ο αιώνες. Οι τεχνοτροπικές παρατηρήσεις που αφορούν στην εικόνα δείχνουν ως καλλιτέχνη τον μαθητή του Στέφανου Τζανκαρόλα, Ανδρέα Καραντινό.