Ο ζωγράφος Αντώνιος Βασιλάκης. Νέα αρχειακά τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του - ΜΑΛΤΕΖΟΥ, Χρύσα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Ἐκδίδεται ἄγνωστο νοταριακὸ ἔγγραφο, τοῦ 1610, ἀπὸ τὸ Κρατικὸ Ἀρχεῖο τῆς Βενετίας, ποὺ ἀναφέρεται σὲ ἔργο τοῦ ζωγράφου Ἀντωνίου Βασιλάκη. Μὲ βάση τὶς πληροφορίες τοῦ ἐγγράφου, ὁ ζωγράφος καὶ ὁ γιός του Στέφανος, ζωγράφος κι αὐτός, συμφώνησαν μὲ τοὺς μοναχοὺς τῆς μονῆς τῆς Santa Maria dei Carmini στὴ Βενετία νὰ ζωγραφίσουν μία pala. Τὸ ἔργο σήμερα δὲν σώζεται.