Κεραμική με λευκό πηλό από ανασκαφές στη Θήβα - ΚΟΙΛΑΚΟΥ, Χαρίκλεια (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Από την κεραμική που έχει συγκεντρωθεί από τις σωστικές ανασκαφές στην πόλη της Θήβας παρουσιάζονται έξι αγγεία κατασκευασμένα με λευκό πηλό. Τα αγγεία που χρονολογούνται από τον 10ο έως το τέλος του 11ου αι. προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη με την οποία οι δεσμοί με την πόλη της Θήβας είναι γνωστοί αυτή την περίοδο.