Επένδυση εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο - ΓΕΡΟΓΙΩΡΓΗ, Σοφία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Η επένδυση εικόνας της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας με δώδεκα σκηνές του βίου της, φυλάσσεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και φέρει αριθμό ευρετηρίου ΒΧΜ 1484. Είναι κατασκευασμένη από άργυρο με μερική επιχρύσωση, χρονολογείται στο 1784 και προέρχεται από τη Μικρά Ασία. Στην εικονογράφησή της συνδυάζονται στοιχεία από τον κύκλο των ομώνυμων αγίων από το Ικόνιο και από τους Επιβάτες της Θράκης. Τεχνοτροπικές ομοιότητες και συγγένειες με έργα που προέρχονται από τον Πόντο, μας οδηγούν στην απόδοσή της σε εργαστήριο του Πόντου.