Ενας σέρβικος μύθος του Αγίου Αποστόλου Τίτου και η αντανάκλαση του στην τέχνη - TODIĆ, Branislav (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Ο άγιος απόστολος Τίτος απεικονίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο νησί της Κρήτης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο άγιος αποτελεί μέρος της παράστασης των Εβδομήκοντα Αποστόλων. Στη σερβική τέχνη του 15ου και 16ου αιώνα, ωστόσο, η παράσταση του αγίου Τίτου απέκτησε ιδιαίτερη θέση στα εικονογραφικά προγράμματα αρκετών εκκλησιών, γεγονός το οποίο εξηγείται από την εμφάνιση μιας τοπικής μυθικής αφήγησης, σύμφωνα με την οποία ο Τίτος ήταν αυτός που εκχριστιάνισε τους Σέρβους και ανήγειρε τον πρώτο επισκοπικό τους ναό.