Εντοιχισμένα αγγεία σε εκκλησίες της Κρήτης: Πρώτες παρατηρήσεις απο την καταγραφή του υλικού στην περιοχή του Νομού Ρεθύμνου - YANGAKI, Anastasia G. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Στη μελέτη παρουσιάζονται οι προκαταρκτικές παρατηρήσεις που προήλθαν από τη μελέτη των εντοιχισμένων αγγείων σε ναούς του Νομού Ρεθύμνου (Κρήτη). Γίνεται αναφορά στις περιοχές του Νομού στις οποίες η πρακτική εντοιχισμού ήταν περισσότερο διαδεδομένη, στις βασικές μορφές διάταξης των αγγείων στους εξωτερικούς τοίχους των ναών και στις ποικίλες κατηγορίες εφυαλωμένων αγγείων που έχουν εντοιχιστεί σε αυτούς.