Αδημοσίευτη χάλκινη κεφαλή αυτοκράτορα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και το τέλος της αρχαιότητας - ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Γιώργος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Δημοσιεύεται εδώ χάλκινη κεφαλή που ανακαλύφθηκε το 1910 στο Παλαιόκαστρο (αρχ. Μητρόπολη) Καρδίτσας. Ως προς την τεχνοτροπία και τις τεχνικές λεπτομέρειες, το έργο ανήκει στην ύστερη αρχαιότητα. Παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με έργα της εποχής της Τετραρχίας, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει επιρροές από την ιερατικού τύπου απεικόνιση του αυτοκράτορα που εισήγαγε ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος. Υποστηρίζεται ότι πιθανότατα παριστάνει αυτοκράτορα και χρονολογείται στο α ́ μισό του 4ου αιώνα.