Επανεξετάζοντας την τοποθεσία Binbirkilise: Οι φωτογραφίες του John Henry Haynes του 1887 - OUSTERHOUT, Robert (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2013)
Η τοποθεσία των πρώιμων βυζαντινών χρόνων του Binbirkilise (οι χίλιες και μία εκκλησίες), κοντά στην επαρχία Καραμάν στη Λυκαονία, είναι περισσότερο γνωστή από την τεκμηρίωση του 1907 του Sir William M. Ramsay και της Gertrude Bell. Άγνωστη σε αυτούς, ωστόσο, ήταν η επίσκεψη το 1887 του Αμερικανού αρχαιολόγου John Henry Haynes, ο οποίος φωτογράφισε τους ναούς 8, 10, 13, 32 και 39. Εξαιτίας σοβαρών φθορών στα κτήρια μεταξύ του 1887 και του 1907, οι φωτογραφίες του Haynes παρέχουν σημαντικές λεπτομέρειες των κτηρίων, οι οποίες δεν ήταν γνωστές στους μεταγενέστερους ερευνητές.