Η θυσία του Αβραάμ στην παλαιοχριστιανική, Ιουδαϊκή και Βυζαντινή εικονογραφία. Νέες παρατηρήσεις. - ALTRIPP, Michael (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Tο άρθρο αναφέρεται στην παράσταση της Θυσίας του Αβραάμ και τη σχέση της με την παλαιοχριστιανική τέχνη, την ιουδαϊκή τέχνη της ύστερης αρχαιότητας και τη βυζαντινή τέχνη. Κατά πρώτον ερμηνεύεται η απεικόνιση του Μωυσή πλάι στον Αβραάμ στις παλαιοχριστιανικές σαρκοφάγους, δεύτερον συμπεραίνεται ότι η απεικόνιση της Θυσίας του Αβραάμ στο ψηφιδωτό του δαπέδου της συναγωγής Beth Alpha είναι πιθανώς επηρεασμένη από τη χριστιανική τέχνη και τέλος υποστηρίζεται ότι η παράσταση της Θυσίας του Αβραάμ στην πρόθεση ερμηνεύεται από τη λειτουργία της προσκομιδής.