Oι τοιχογραφίες του ναού της Παναγίας στο Κάδρος, Σέλινο, Νομός Χανίων - ΞΑΝΘΑΚΗ, Θέτις (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Οι τοιχογραφίες του ναού της Παναγίας στο Κάδρος αποτελούν αξιόλογη επαρχιακή τέχνη της περιόδου της ενετοκρατίας στη δυτική Κρήτη. Η διερεύνηση της εικονογραφίας της τεχνοτροπίας και της τεχνικής τους τις εντάσσει στα έργα της «σχολής» του Ιωάννη Παγωμένου, προσδιορίζει τους αγιογράφους που τις εκτέλεσαν, εντοπίζει τις περιορισμένες δυτικές-σταυροφορικές επιδράσεις, κυρίως στην εικονογραφία τους, και τις τοποθετεί χρονολογικά γύρω στο 1335.