Βυζαντινές εικόνες στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιωάννινα - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Ε. Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό) στην πόλη των Ιωαννίνων σώζεται ένα ενδιαφέρον σύνολο βυζαντινών και κυρίως μεταβυζαντινών εικόνων. Από το σύνολο αυτό δημοσιεύουμε στο άρθρο αυτό τρεις εικόνες: την Παναγία Οδηγήτρια (1160-1180), την Παναγία ολόσωμη Βρεφοκρατούσα (τελευταίο τέταρτο 14ου αιώνα) και τους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ (τέλη 14ου-αρχές 15ου αιώνα). Οι εικόνες αυτές συνιστούν ένα μοναδικό σύνολο βυζαντινών εικόνων, από τις ελάχιστες σωζόμενες στην Ήπειρο.