Πινακίδα χειρουργού στην Κύπρο του 16ου αιώνα - FRIGERIO-ZENIOU, Stella (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Η τετράγωνη αμφιπρόσωπη εικόνα (40×41,5×4 εκ.), από την εκκλησία της Παναγίας στην Κλήρου (Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής) παρουσιάζει στις δύο όψεις την ίδια ακριβώς εικονογραφία σε δύο ίσα οριζόντια διάχωρα: στο πάνω την Παναγία Οδηγήτρια με τους αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, στο κάτω, δύο χειρουργούς που παρέχουν φροντίδα ο ένας σε έναν άνδρα αριστερά και ο δεύτερος σε μια γυναίκα δεξιά. Η εικονογράφηση, καθώς και το τετράγωνο σχήμα της, από το οποίο χάθηκε το φαρδύ πλαίσιο, υποδεικνύουν πινακίδα χειρουργού-φαρμακοποιού, όπως τις γνωρίζουμε και σε πόλεις στη Δύση.