Ο ναός του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου στη Βοιωτία. Συμβολή στη μελέτη της αρχιτεκτονικής του - ΑΓΓΕΛΗ (Eleni-Athina ANGELI), Ελένη-Αθηνά; ΚΑΤΣΑΛΗ (Evridiki KATSALI), Ευρυδίκη; ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗ (Alexandra KOSTARELLI), Αλεξάνδρα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο (12ος αιώνας) αποτελεί πιθανόν καθολικό μονής, όπως υποδεικνύουν τα κτίσματα και τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που διασώζονται στον περιβάλλοντα χώρο του. Σκοπός του άρθρου είναι η παρουσίαση των οικοδομικών φάσεων του μνημείου, έπειτα από τη μελέτη της αρχιτεκτονικής του, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης (2010-2014), αλλά και μέσω της σύγκρισης με αντίστοιχα μνημεία από τη Βοιωτία και άλλες περιοχές.