Αγνωστο έγο του Ιωάννη Περμενιάτη: ανιχνεύοντας τον καλλιτεχνικό συγκρητισμό του ζωγράφου - ΚΟΝΤΟΠΑΝΑΓΟΥ (Katerina KONTOPANAGOU), Κατερίνα (Αικατερίνη-Κωνσταντίνα) (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σταυράκι Ιωαννίνων βρίσκεται φορητή εικόνα με την Θεοτόκο Βρεφοκρατούσα στον τύπο της Οδηγήτριας. Υπογραφή του ζωγράφου δεν σώζεται. Εντοπίζονται κοινά στοιχεία με την Παναγία Οδηγήτρια του Βυζαντινού Μουσείου της Καστοριάς, ενυπόγραφο έργο του Ιωάννη Περμενιάτη ή Περμενιώτη, όπως και με άλλους αποδιδόμενους σε αυτόν εικόνες. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την στενή συγγένεια των έργων και επιτρέπουν να αποδοθεί η εικόνα της Οδηγήτριας στον Περμενιάτη.