Ευθύμιος Ν. Τσιγαρίδας, Θεσσαλονίκη. Η βυζαντινή ζωγραφική σε ναούς της πόλεως (9ος-15ος αιώνας) - ΠΑΪΣΙΔΟΥ (Melina PAISSIDOU), Μελίνα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2025)
Ευθύμιος Ν. Τσιγαρίδας, Θεσσαλονίκη. Η βυζαντινή ζωγραφική σε ναούς της πόλεως (9ος-15ος αιώνας), Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, Αθήνα 2021, 559 σελ., 32×25 εκ., 38 σχέδ., 552 εικ., αγγλική περίληψη (σελ. 503-517) (Janet Koniordos), βιβλιογραφία, τρία ευρετήρια, 1 χάρτ., ISBN: 978-960-386-514-8.