Ροδιακή εικόνα έφιππου Αγίου Δημητρίου στην Πάτμο. - ΜΑΣΤΡΟΧΡΗΣΤΟΣ, Νικόλαος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2016)
Από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Χώρα Πάτμου προέρχεται η εικόνα του έφιππου αγίου Δημητρίου «σε παρέλαση». Η σύγκριση με τη μνημειακή ζωγραφική ναών της Ρόδου, όπως, μεταξύ άλλων, του αγίου Δημητρίου από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη μεσαιωνική πόλη, αλλά και με την εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας από την έκθεση του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, οδηγεί στη χρονολόγησή της στις αρχές του 15ου αιώνα και την απόδοσή της σε ροδιακό εργαστήριο.