Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος - Choleva, Athanasia (Διάλογοι! Θεωρία και πράξη στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης, 2017)
Το "κι αν ήσουν εσύ;" είναι ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται το θεωρητικό του πλαίσιο, οι επτά κύριοι άξονες δράσεων που περιλαμβάνει, ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, καθώς και μια πρώτη αξιολόγηση μέχρι σήμερα.