Βιβλιοπαρουσίαση: Ελένη Λοΐζου (2021). «Το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση. Η αλληλένδετη σχέση του με τη μάθηση και την ανάπτυξη». Πεδίο - Συμεωνίδου Σιμώνη (Διάλογοι! Θεωρία και πράξη στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης, 2023)
«Τα παιδία παίζει» λέει η γνωστή μας έκφραση. Αλλά τι σημαίνει η έκφραση αυτή για τον καθένα και την καθεμιά; Για κάποιους σημαίνει ότι τα παιδιά είναι φτιαγμένα για να παίζουν. Για άλλους σημαίνει ότι μπορεί τα παιδιά να παίζουν, αλλά άλλο το παιχνίδι, και άλλο η μάθηση. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν την έκφραση ειρωνικά, όταν οι ενήλικες παίζουν. Το βιβλίο της Ελένης Λοΐζου «Το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση. Η αλληλένδετη σχέση του με τη μάθηση και την ανάπτυξη» απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα αλλά και σε πολλά άλλα και συνδέει τη θεωρία με την πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.