Παιχνίδια με ψηφίδες στο νηπιαγωγείο - Rachanioti, Eleni; Rompou, Margarita (Διάλογοι! Θεωρία και πράξη στις επιστήμες αγωγής και εκπαίδευσης, 2016)
Το παιχνίδι είναι η κυρίαρχη δραστηριότητα του παιδιού, ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία. Η τέχνη επίσης αποτελεί ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και βασικό παράγοντα της ανάπτυξης του παιδιού. Η επαφή με τη τέχνη βοηθάει τους μαθητές να αναπτυχθούν ολόπλευρα και να αποκτήσουν ευαισθησία, ικανότητα για μάθηση, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα. Η «εις βάθος προσέγγιση της τέχνης», την οποία υιοθετήσαμε κατά την υλοποίηση του διδακτικού σεναρίου «Παιχνίδια με ψηφίδες στο νηπιαγωγείο» προάγει την τέχνη, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» το παιχνίδι. Η ίδια η δράση αποτελεί µια εναλλακτική πρόταση της Εικαστικής Αγωγής στο σχολείο µε γενικό σκοπό την προσωπική ολοκλήρωση µέσα από την τέχνη και την ελεύθερη προσωπική έκφραση και ανάπτυξη του µαθητή, ως δηµιουργού και ως ευαίσθητου παρατηρητή του περιβάλλοντος.