Σύριοι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εκφάνσεις και διαδρομές ένταξης - Τσίγκανου Ιωάννα; Χαλκιά Αναστασία; Λεμπέση Μάρθα (Κοινωνική Πολιτική, 2021)
To παρόν κείμενο παρουσιάζει μέρος των ευρημάτων της ποιοτικής έρευνας που διεξήχθη σε πληθυσμό Σύριων προσφύγων αναφορικά με τη βιωμένη πραγματικότητα του ‘ταξιδιού’ προς τη χώρα μας, τη μετ-εγκατάστασή στην Ελλάδα και τις πραγματικότητες και προσδοκίες όπως αυτές νοηματοδοτούνται από τα κοινωνικά υποκείμενα της έρευνας. Επιχειρείται να κατανοηθεί η προσφυγική εμπειρία και να αναδυθούν οι επιμέρους πτυχές και επιπτώσεις της σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες συνθήκες υποδοχής και ένταξης στην Ελλάδα.