Οι πολύπλευρες επιπτώσεις των ευέλικτων πολιτικών απασχόλησης και ενδεχόμενες πολιτικές αντιμετώπισής τους - Νάσιος, Γεώργιος (Κοινωνική Πολιτική, 2021)
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν παγιωθεί και καταγράφουν αυξητικές τάσεις στην ελ- ληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και στην αποδιάρθρωση του τυπικού προτύπου απασχόλησης. Η δυ- ναμική της εξάπλωσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως την κοινωνία, την οικονομία, την αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και τους εργαζό- μενους και έχει οδηγήσει τους εμπλεκόμενους στη διερεύνηση και αξιολόγηση των συνεπειών, με διαφορετικές όμως αναγνώσεις όσον αφορά το μέγεθος και το πρόσημο των επιπτώσεων. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που διατυπώνονται, οι αρνητικές ως επί το πλείστον συνέπειες που καταγράφονται έχουν αποτελέσει την αφετηρία της περαιτέρω διερεύνησης των επιπτώσεων και της κατάθεσης προτάσεων για την αντιμετώπιση των δυσχερειών και την αποφυγή των κατα- στρατηγήσεων που συχνά παρουσιάζονται.