Minimum wage and labour market: comparative study between the United Kingdom and Germany - Crozier, Flavien (Κοινωνική Πολιτική, 2025)
Αυτό το δοκίμιο διερευνά τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών για τον κατώτατο μισθό στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εστιάζοντας στον αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Παρακολουθώντας την ιστορική εξέλιξη και τις βασικές εξελίξεις το 2015, η μελέτη αναλύει τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και τις προκλήσεις στην εκτίμηση του πραγματικού αντίκτυπου της πολιτικής. Τα ευρήματα υποδηλώνουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αύξηση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων εργαζομένων με ελάχιστες διαταραχές στην απασχόληση. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με πιθανά μειονεκτήματα, όπως η μισθολογική ανισότητα και οι προκλήσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Παρά την επίτευξη ορισμένων στόχων, οι μεταρρυθμίσεις συχνά υπολείπονται των προσδοκιών, με περιορισμένη επιτυχία στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.