Quality of Life in the third age: a descriptive analysis - Symeonaki, Maria (Κοινωνική Πολιτική, 2017)
Η παρατηρούμενη αύξηση του προσδόκιμου ορίου της ζωής στην Ευρώπη έχει πολύ λογικά οδηγήσει στην ολοένα αυξανόμενη μελέτη της μέτρησης της ποιότητας της ζωής στην τρίτη ηλικία, που εστιάζει κυρίως στην εύρεση εκείνων των προσδιοριστικών παραγόντων που μπορούν να εγκαθιδρύσουν και να εξασφαλίσουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Η παρούσα εργασία μελετά την ποιότητα της ζωής με δεδομένα που προέρχονται από το πέμπτο κύμα της έρευνας SHARE και τα πρότυπα που ενδέχεται να δημιουργούνται με βάση κάποιους κοινωνικο- δημογραφικούς παράγοντες.