Christopher Lasch (2007), Λιμάνι σ΄ έναν άκαρδο κόσμο: Η οικογένεια υπό πολιορκίαν, Θεσσαλονίκη: Νησίδες - Καρλαγάνης, Παναγιώτης (Κοινωνική Πολιτική, 2017)
Ο Christopher Lasch, ένας από τους σημαντικότερους κοινωνιολόγους του 20ου αιώνα, στο βιβλίο του «Λιμάνι σ΄ έναν άκαρδο κόσμο. Η οικογένεια υπό πολιορκίαν» αναλύει με κριτική ματιά τις κλασσικές προσεγγίσεις της κοινωνιολογίας για τον θεσμό της οικογένειας.