Η κοινωνική κατασκευή της «γενιάς των 700 ευρώ» και η ανάδυσή της στον ημερήσιο Τύπο: Μια κοινωνιολογική προσέγγιση - Χιωτάκη-Πούλου Ειρήνη; Σακελλαρίου Αλέξανδρος (The Greek Review of Social Research, 2014)
Στην παρούσα εργασία θέτουμε ως αντικείμενο μελέτης τη λεγόμενη «γενιά των 700 ευρώ», υπό μία κοινωνιολογική προσέγγιση, με κύριους στόχους, πρώτον, να απαντήσουμε στο αν πρόκειται για μία ομοιογενή κοινωνική ομάδα και στο αν είναι κοινωνικά κατασκευασμένη και, δεύτερον, να αναδείξουμε τον τρόπο σύνθεσης και παρουσίας της στην ελληνική κοινωνία. Στην προσπάθεια μας αυτή συνδυάζουμε τις θεωρητικές προτάσεις του Ρ. Bourdieu και του Κ. Mannheim σχετικά με την κοινωνική κατασκευή της νεολαίας και τη διαδοχή των γενεών με εκείνη του Ζ. Bauman για την κατανάλωση, και αναζητάμε τον τρόπο ανάδυσης της γενιάς αυτής μέσω του ημερήσιου Τύπου, εφαρμόζοντας τη θεματική ανάλυση περιεχομένου.