Η γυναίκα ως δράστης και η αντιμετώπισή της από το σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης - Θεοδωροπούλου Μαρία (The Greek Review of Social Research, 2014)
<!–[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><span style="font-size: 11.0pt; font-family: ’Times New Roman’,’serif’; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: EL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;">Η διαφοροποίηση κατά φύλο τόσο στην αποτίμηση της κοινωνικής πραγματικότητας του εγκλήματος όσο και στην κατασκευή αυτής της πραγματικότητας αποτελεί (τουλάχιστον από την εποχή της φεμινιστικής κοινωνιολογίας κι εντεύθεν) σημαντικό ζήτημα έρευνας και μελέτης στην επιστημονική διαδρομή των συναφών κλάδων των κοινωνικών επιστημών σε παγκόσμιο επίπεδο. <!–[if gte mso 9]> <![endif]–><!–[if gte mso 10]> <![endif]–>