Η φαινομενολογία της σεξουαλικής βίας: Θυματολογικές έρευνες και επίσημες στατιστικές - Τσιγκρής Άγγελος Α. (The Greek Review of Social Research, 2001)
Η μελέτη ασχολείται με τη σεξουαλική βία και τη φαινομενολογία της, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται από τις επίσημες στατιστικές και τις θυματολογικές έρευνες. Πιο συγκεκριμένα, πραγματεύεται τα επιμέρους ζητήματα της φαινομενολογίας του σκοτεινού αριθμού της εγκληματικότητας και πιο συγκεκριμένα της σεξουαλικής βίας, του στατιστικού πορτραίτου των θυμάτων, των δραστών και εγκλημάτων σεξουαλικής βίας, καθώς και το στατιστικό πορτραίτο της σεξουαλικής βίας με θύματα άρρενες. Τέλος, η μελέτη πραγματεύεται το ζήτημα των μεθοδολογικών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι θυματολογικές έρευνες.