Εργασιακές δεξιότητες-ειδικότητες: Έννοιες και μετρήσεις - Μοσχονά, Θεανώ-Εριφύλη (The Greek Review of Social Research, 2001)
Στην εργασία αυτή επιχειρείται η διερεύνηση των εννοιών της ειδικότητας και της εργασιακής δεξιότητας ως προς το περιεχόμενο και τη μέτρηση τους στις εμπειρικές μελέτες της κοινωνιολογίας και της οικονομίας της εργασίας. Η διαμόρφωση και οι μεταβολές των δεξιοτήτων και ειδικεύσεων αποδεικνύονται σύνθετες λόγω της επίδρασης πολλών παραγόντων, με αποτέλεσμα τη δυσκολία μέτρησης των.