ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΥΧΟΥΣ - Σταθοπούλου, Χαρούλα; Τζεκάκη, Μαριάννα (Έρευνα στη Διδακτική των Μαθηματικών, 2025)
Το συγκεκριμένο τεύχος εστιάζει στη δημιουργικότητα στα Μαθηματικά και στις δυνατότητες που προσφέρουν οι ανοικτές και πολιτισμικά ευαίσθητες προσεγγίσεις στη μαθηματική εκπαίδευση. Τα άρθρα που συγκροτούν το τεύχος προσεγγίζουν, από διαφορετικές οπτικές, ζητήματα που σχετίζονται με την επαγγελματική ταυτότητα των εκπαιδευτικών, τη διδακτική πρακτική, την αξιολόγηση, τον στατιστικό και μαθηματικό γραμματισμό και τη συμπερίληψη σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντa.