Rediscovering Lucretius in the Renaissance: His Impact on Modern Western Thought - Deligiannis, Ioannis (Epistēmēs Metron Logos, 2018)
Stephen Greenblatt, Παρέγκλισις. Ο Λουκρήτιος και οι απαρχές της νεωτερικότητας [The Swerve: How the Renaissance Began], Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου, Επιστημονική εποπτεία: Γεώργιος Α. Χριστοδούλου, Αθήνα: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2017.