Ο ουδός (threshold) επιστήμης και αισθητικής. Το παράδειγμα της μουσικής - Περιστέρης, Φίλιππος (Epistēmēs Metron Logos, 2019)
Στο πρώτο μέρος της διδακτορικής διατριβής “Οι τέχνες και οι συ- ζεύξεις τους στον 20ό αιώνα” η οποία υποστηρίχθηκε με επιτυχία στις 21 Μαρτίου 2017 στο Ε.Μ.Π. (ΣΕΜΦΕ), αναπτύχθηκαν θέσεις στηριγμένες στα καθαρά μαθηματικά, τη φυσική και τη βιολογία με πα- ράδειγμα αιχμής τη μουσική θεωρία προκειμένου να φανεί η δυνατότητα ελέγχου που μας παρέχει η επιστήμη στον εντοπισμό ενός μικρού χάρτη παραμέτρων πριν εισέλθει κανείς στο αισθητικό πεδίο. Η ύπαρξη μιας δι- αχωριστικής γραμμής μεταξύ του επιστημονικού ελέγχου και αισθητικής προσέγγισης μετατοπίστηκε αρκετές φορές στην ιστορία ενώ τα τελευ- ταία χρόνια αμφισβητείται ακόμη και η ίδια της η ύπαρξη. Η παρούσα ερ- γασία αποτελεί μια επιτομή αυτής της έρευνας εμπλουτισμένη με ακόμα περισσότερα στοιχεία.