Λογική και Γεωμετρία: Προσέγγιση της εξέλιξής τους - Κίτσος, Χρήστος (Epistēmēs Metron Logos, 2019)
O στόχος αυτής της εργασίας είναι να διερευνήσει την εξέλιξη της Φιλοσοφίας, της Λογικής και της Γεωμετρίας και να εξετάσει τον τρόπο που η Γεωμετρία τελικά επηρεάστηκε και επηρέασε την εξέ- λιξη της Φιλοσοφίας και της Λογικής. Στην Λογική δεν υπήρξαν σημα- ντικές αλλαγές από την εποχή του Αριστοτέλη, μέχρι την ανατροπή των ιδεών του. Στην Γεωμετρία υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να αποδείξουν το 5ο Ευκλείδειο αίτημα, μέχρι την απόφαση του Gauss ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες. Η εξέλιξη της Φιλοσοφίας ήταν σταθερή, και τροφοδοτούσε με τις ιδέες την Επιστήμη.