Η φιλοσοφία της περιπλάνησης στον Νίτσε και η ερμηνεία της ως νομαδική δύναμη από τον Ντελέζ - Καραγιαννάκης Χρήστος (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2022)
Στο παρόν άρθρο διερευνάται η φιλοσοφία της περιπλάνησης και του φιλοσοφούντος υποκειμένου στον Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε, όπως αυτή παρουσιάζεται κυρίως στα έργα του Η χαρούμενη επιστήμη, Γενεαλογία της ηθικής και Πέρα από το καλό και το κακό. Οι δύο πρώτες ενότητες του άρθρου επικεντρώνονται στη διερεύνηση της φιλοσοφίας της νιτσεϊκής περιπλάνησης, καθώς και στην ανάδειξη του υποκειμένου της περιπλάνησης, ως συνέπεια των αντίρροπων δυνάμεων που ασκούνται σ’ αυτό. Η τρίτη και τελευταία ενότητα ασχολείται με την ερμηνεία του Ζιλ Ντελέζ και τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξε τη νιτσεϊκή σκέψη ως νομαδική δύναμη.