Κατανάλωση κρέατος σκύλου: μια εργαλειοποίηση των ζώων από τον ρατσιστικό λόγο - Κωνσταντίνου Χρύσανθος (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2022)
Το παρόν άρθρο έχει ως σκοπό να πραγματευθεί μια διάχυτη άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Πακιστανοί καταναλώνουν κρέας σκύλου. Στην αρχή θα αναφερθεί πού εντοπίζονται τέτοιες πληροφορίες και ποια η εγκυρότητά τους. Στη συνέχεια, θα εξεταστεί αν όντως οι Πακιστανοί συνηθίζουν να τρέφονται με κρέας σκύλου και τι μπορεί να σημαίνει μια επίκληση στην κουλτούρα τους. Στα παραπάνω τίθεται το ζήτημα του πολιτισμικού ρατσισμού και της εργαλειοποίησης των σκύλων, ενάντια στους Πακιστανούς. Τέλος, θα ασκηθεί κριτική στην ανθρωποκεντρική οπτική που θεωρεί ότι ορισμένα ζώα, όπως οι σκύλοι, έχουν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα υπόλοιπα.