Ο Στωικός Πολίτης του κόσμου και ο ρόλος του στη σύγχρονη εποχή - Πατσέλη Ευγενία (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2022)
Στο κείμενό μου, με τίτλο Ο Στωικός Πολίτης του κόσμου και ο ρόλος του στη σύγχρονη εποχή, θα αναφερθώ στη συμβολή της στωικής ιδέας του Πολίτη του κόσμου, όπως την παρουσιάζει η Martha Nussbaum, και στα δικαιώματα του ξένου, σύμφωνα με τον Καντ, στη σύγχρονη εποχή. Επίσης, θα αναφερθώ στο πώς μπορούν αυτές οι δύο θεωρίες να χρησιμοποιηθούν, ούτως ώστε να δικαιολογηθούν και να κατανοηθούν οι ηθικές υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι σε άλλους ανθρώπους, που έρχονται πρόσφυγες σε μία χώρα.