Φεμινισμός και Πορνογραφία: Η σεξουαλική βία και η απάντηση του Φεμινισμού - Κοβός Νικόλαος (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2024)
Στις μέρες μας η πορνογραφία και το υλικό που εμπεριέχεται σε αυτήν είναι τόσο διαδεδομένα, όπου αμέτρητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο μπορούν να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το επιθυμήσουν, είτε δωρεάν είτε καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο. Ωστόσο, όπως κάθε παγκόσμιο φαινόμενο έτσι και η ραγδαία αύξηση θέασης πορνογραφικού υλικού ελλοχεύει ορισμένους κινδύνους. Στο παρόν άρθρο θα αναλυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του φαινομένου αυτού, δηλαδή η προβολή σκηνών βίας (λεκτικής και μη) κυρίως από το ανδρικό προς το γυναικείο φύλο, το οποίο δημιουργεί εσφαλμένες αντιλήψεις στους ανθρώπους σχετικά με το σεξ. Επιπρόσθετα θα εξεταστούν διεξοδικά και ορισμένες οπτικές επ’ αυτού διαφόρων φεμινιστριών φιλοσόφων, με στόχο την εύρεση μιας επιθυμητής πρότασης για τον περιορισμό του προβλήματος.