Θρησκευτική Ρητορική στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Το παράδειγμα του Διονυσίου Λάτα και η σχέση του με την Ιουδαϊκή Κοινότητα - Μανδραπήλιας Αναστάσιος Ερ. (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2024)
Το άρθρο εξετάζει τις σχέσεις της Ισραηλιτικής κοινότητας της Ζακύνθου με τον τοπικό πληθυσμό και αναδεικνύει την προσφορά του επισκόπου Διονύσιου Λάτα υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων αυτών και την παρακαταθήκη που άφησε στην τοπική κοινωνία. Η ρητορική του δεινότητα, η αρθρογραφία του και η στιβαρότητα των επιχειρημάτων του, που βασίζονται στη χριστιανική ηθική και την ελληνική παράδοση, δημιούργησαν ένα νέο πλαίσιο για τη θρησκευτική ετερότητα και την πρόσληψή της από την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και της Ελλάδας.