Η Βιοηθική και ο γενναίος, νέος κόσμος - Πρωτοπαπαδάκης, Ευάγγελος Δ. (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2021)
Οι άνθρωποι επιλέγουμε τις ενασχολήσεις μας είτε παίζοντες είτε σπουδάζοντες  – δηλαδή, είτε επειδή μας σαγηνεύουν κάποια αντικείμενα είτε διότι η ανάγκη μας επιβάλλει να εγκύπτουμε σε αυτά. Ενίοτε, όχι πολύ συχνά, η σαγήνη συναντάται με την ανάγκη, και η σύμπτωσή τους γεννά πεδία σπάνιας γονιμότητας – αυτή είναι η περίπτωση της Βιοηθικής. Στο σύντομο αυτό δοκίμιο θα σκιαγραφήσω τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν σήμερα την ενασχόλησή μας με τη Βιοηθική, ενώ, παράλληλα, φιλοδοξώ να μεταφέρω λίγη από τη γοητεία που αυτή ασκεί σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της.