Η τεχνοεπιστήμη ως σύστημα ή μεγαδομή: ένα σχόλιο στο βιβλίο Το Τεχνικό Σύστημα του Jacques Ellul - Δαγκλής, Ηλίας (Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας, 2024)
Η παρούσα μελέτη αποτελεί ένα σχόλιο στο βιβλίο Το Τεχνικό Σύστημα του Jacques Ellul. Ειδικότερα, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η Επιστήμη και η Τεχνολογία επιδρούν στη σύγχρονη κοινωνία, η έννοια της Τεχνικής ως διαμεσολάβησης, καθώς και το πώς η Τεχνική κυριαρχεί και καθορίζει το μέλλον μιας ελεύθερης κοινωνίας. Τέλος, προσεγγίζονται διεξοδικά τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής προόδου αλλά και οι αλλοιώσεις που επιφέρει στη δομή του κοινωνικού ιστού, καθώς και τα προσκόμματα που φέρει στην ελεύθερη διαμόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.