Ο ρόλος της προσχολικής εκπαίδευσης, αγωγής και φροντίδας στην προστασία από την ευαλωτότητα στην παιδική φτώχεια - Πότση Αντωαννέτα (Έρευνα στην Εκπαίδευση, 2022)
Το άρθρο εστιάζει στην ευαλωτότητα του παιδιού στην παιδική φτώχεια και περιγράφει τη μεταβαλλόμενη σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης, αγωγής και φροντίδας στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο του δυτικού κόσμου ως εκπαιδευτικός χώρος που προσφέρει τις ευκαιρίες για την πρόληψη της φτώχειας. Αναφέρεται σε συγκεκριμένες δράσεις με βάση τα μαθήματα από τη διεθνή έρευνα για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που πλήττονται από τη φτώχεια και στον σημαίνοντα ρόλο των επαγγελματιών στο ευρύτερο πεδίο της προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγών και παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, στην αντιμετώπιση του φαινομένου.