Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 ως τομή για τα ελληνικά ΜΜΕ - Χαιρετάκης Μανώλης (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017)
Η πορεία προς την ανάδυση της τηλεόρασης ως μαζικού MME και η σταδιακή αποδυνάμωσα των έντυπων μέσων ενημέρωσης και κυρίως των εφημερίδων, η οποία και θα εκδηλωθεί εντονότερα και με μη αναστρέψιμο τρόπο αρκετά χρόνια αργότερα, αλλά και η πρώτη/αρχική εμφάνιση και η μετέπειτα εξάπλωσα της κοινωνίας της κατανάλωσης και της διαφήμισης ήταν -εκτός από τη ριζική μεταβολιή του έως τότε επικρατούντος πολίτικου πλαισίου- οι σημαντικότερες ίσως από τις επιπτώσεις της δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Αυτά, σε συνδυασμό με τη θεμελίωσα της έμφασης στο χρήμα και την ανάδυση της πολιτισμικής ευτέλειας, αποτέλεσαν την τομή εκείνη που κληροδότησε η στρατιωτική δικτατορία, σφραγίζοντας σε όχι ασήμαντο βαθμό τα χρόνια που ακολούθησαν ως τις ημέρες μας.